3. april 2008

Metka Zupančič: VODNIK ZDRAVE PREHRANE

Knjiga je sicer izšla že leta 1991, a zato ni nič manj aktualna. V njej avtorica poda pregledno izhodišča modernih prehranskih dietetičnih sistemov od makrobiotike, surove hrane (Bircher-Bennerjeva metoda, Cartonova priporočila), harmonizma kot kombinacije surove in kuhane hrane, higienizma (združevanje oziroma ločevanje živil na primer najbolj znano ločevanje beljakovin in škrobov ) , posta, mavrične diete ali prehrane po čakrah, do kalčkov v prehrani itd ...Knjiga je obogatena z recepti iz prej omenjenih posameznih prehranjevalnih sistemov. Avtorica je na ta način združila poljudno razložene teorije zdrave prehrane z neposredno uporabo v kuhinji. Recepti so enostavni za pripravo. Knjigo priporočam vsem, ki vedo, da je hrana vir zdravja.

Domus, 1991; 170 str.

Ni komentarjev: