25. maj 2008

Noëlle Châtelet: DEKLICA IN SONČNICE

"Deklica in sončnice je zadnji roman iz trilogije, v kateri se pisateljica Noëlle Châtelet loteva v literaturi večkrat prezrtih tem, kot so staranje, ljubezen v starih letih in - otroška ljubezen.

Ali je ljubezenska zgodba dame v modrem, stare mame šestletne Matilde, vzrok,
da se deklica prepusti ljubezni s sedemletnim Rémijem? Rémi in Matilda se imata rada preprosto in predano, kot se znajo imeti radi majhni otroci. Igre postanejo rituali, polni čutnosti, trenutki prinašajo zaslepljenost in včasih obup ... Mala Matilda pokaže prvo otroško ljubezen, ki je nikdar ne pozabiš.

Noëlle Châtelet s svojim romanom, ki slavi živo rumenino sončnic, po modrini in rdeči barvi maka končuje svojo barvno trilogijo, v kateri postavlja žensko v tri ključne trenutke življenja: modra je barva umirjenosti, rdeča je barva strasti in rumena je barva otroštva. Beli, barvi nedolžnosti, se je izognila, saj kot je povedala lani na srečanju pisateljev PEN na Bledu, meni, da otroštvo ni prav nič nedolžno - nasprotno, je boleče in celo kruto."


Vir :http://www.didakta.si/e-knjigarna/leposlovje/proza/deklica_in_soncnice.htmlDidakta, 2002 FIZIČNI OPIS............ : 181 str. ; 23 cm

Ni komentarjev: