7. junij 2008

Herta Simon: VELIKA KNJIGA O VRTNARJENJU

Knjigo ponuja Mercur za imetnike svoje kartice po ugodni ceni. Tako knjigo se seveda splača imeti doma, da lahko kadar koli pokukamo vanjo. Knjiga je priročnik, iz katerega se lahko učijo tako stari mački in začetniki vrtnarjenja. Je temeljno delo za vse ljubitelje vrta.

Knjiga je razdeljena na več poglavij : osnove vrtnarjenja in temeljno znanje, kaj moramo vedeti o podnebju in rastišču, da bo naš vrt uspeval, kako zagotoviti raznolikost rastlin, ki si pomagajo pri rasti, osnove o oblikovanju vrta (od oblikovanje teras, poti in drugih vrtnih območij do združevanje cvetlic, grmovnic in drevja).

Knjiga prinaša opise in navodila za različne tipe vrtov, nege tal in zaščito rastlin. Opiše pravilno razmnoževanje, gnojenje in kompostiranje ter obrezovanje dreves in grmovnic. Na koncu je dodan praktičen vrtni koledar z opisom najpomembnejših del na vrtu skozi vse leto. Opisane in bogato ilustrirane so najlepše rastline za velike in majhne vrtove, okrasna drevesa in grmovnice, vzpenjavke, vrtnice, trajnice, poletnih cvetlic, čebulnice, gomoljnice, vodnih rastline, sadno drevje, zelenjava in zelišča in še in še.

In obs medicus, 2006; 319 str.

Ni komentarjev: