7. junij 2008

Christopher Hammond: 4 DIETE ZA 4 KRVNE SKUPINE: ločeni obroki z upoštevanjem krvne skupine - prehrana za vitko linijo in zdravo telo

Gre za dieto z ločevanjem prehrane za določene krvne skupine (ta način je že dalj časa priznan in uveljavljen) pri tem so upoštevane naše gensko določene potrebe.

Ta knjiga vam na preprost in razumljiv način podaja osnove in ponuja bogastvo okusnih in zdravih jedi.

"Klasično prehrano z ločevanjem obrokov po skupinah je v začetku 20. stoletja razvil ameriški zdravnik dr. Howard Hay. Doktor Hay je z ločenim uživanjem hrane, bogate z beljakovinami, ter one, ki je bogata z ogljikovimi hidrati, pozdravil svoje hudo obolele ledvice. Poleg tega ločevanja se je preusmeril na pretežno rastlinsko hrano. S svojo dieto je pomagal številnim bolnikom s preveliko telesno težo ter takim z motnjami in boleznimi v presnovi. Nova dietna prehrana z ločenimi skupinami jedi dopolnjuje spoznanja doktorja Haya z dognanji dr. Petra D' Adamoja (ta so bila objavljena šele pred nekaj leti) o vplivu krvnih skupin na prehrano. Ameriški zdravnik je dognal, da določene jedi niso enako primerne za vse ljudi in da je ta primernost v tesni zvezi s krvno skupino posameznika. To utemeljuje z zgodovinskim razvojem (evolucijo) posamezne krvne skupine."

Preberi več na https://www.juliadoria.com/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=041601&Artikel=1149



Mavrica, 2001; 96 str.

Ni komentarjev: