
Ta knjiga vam na preprost in razumljiv način podaja osnove in ponuja bogastvo okusnih in zdravih jedi.
"Klasično prehrano z ločevanjem obrokov po skupinah je v začetku 20. stoletja razvil ameriški zdravnik dr. Howard Hay. Doktor Hay je z ločenim uživanjem hrane, bogate z beljakovinami, ter one, ki je bogata z ogljikovimi hidrati, pozdravil svoje hudo obolele ledvice. Poleg tega ločevanja se je preusmeril na pretežno rastlinsko hrano. S svojo dieto je pomagal številnim bolnikom s preveliko telesno težo ter takim z motnjami in boleznimi v presnovi. Nova dietna prehrana z ločenimi skupinami jedi dopolnjuje spoznanja doktorja Haya z dognanji dr. Petra D' Adamoja (ta so bila objavljena šele pred nekaj leti) o vplivu krvnih skupin na prehrano. Ameriški zdravnik je dognal, da določene jedi niso enako primerne za vse ljudi in da je ta primernost v tesni zvezi s krvno skupino posameznika. To utemeljuje z zgodovinskim razvojem (evolucijo) posamezne krvne skupine."
Preberi več na https://www.juliadoria.com/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=041601&Artikel=1149
Mavrica, 2001; 96 str.
Ni komentarjev:
Objavite komentar