7. junij 2008

Emily Thacker: KNJIGA O KISU

Knjiga je doživela že lepo število ponatisov, ker je zelo uporabna. Prinaša kar nekaj napotkov o uporabi kisa, ki so se prenašali iz roda v rod, se spreminjali, preoblikovali in dopolnjevali. Skupna ugotovitev ljudskega zdravilstva je, da vsak dan nekaj zaužitega jabolčnega kisa krepi zdravje. Nekaj starih nasvetov o koristnosti jabolčnega kisa.

"Za lajšanje bolečin: v grlu zmešajte četrt kozarca medu in prav toliko jabolčnega kisa. Na vsake štiri ure, po potrebi pa tudi pogosteje, vzemite žlico tega pripravka.Lahko pa tudi srkate sirup, ki ga pripravite iz pol kozarca jabolčnega kisa, pol kozarca vode, čajne žličke popra in treh žlic medu.Bolečine v grlu lahko blažite tudi tako, da grgrate mlačno vodo, kateri ste dodali žlico jabolčnega kisa. Po potrebi lahko postopek ponovite. Na ta način boste tudi učinkovito splaknili ustno votlino.

Boleče noge si lahko odpočijete tako, da v kopalno kad nalijete vodo do višine gležnjev in dodate pol kozarca jabolčnega kisa, nato pa vsako jutro in večer 5 minut ˝hodite˝v njej. Kadar imate glavobol, kanite nekaj jabolčnega kisa v vodo, to pa nalijte v inhalator. Paro vdihavajte v približno pet minut. Nato si privoščite počitek v mirnem prostoru vsaj 20 minut.

Kdor zaradi krčev v nogah ne more spati, naj med jedjo popije kozarec vode z dodatkom jabolčnega kisa. Krčem v nogah pa se lahko izognete tudi tako, da enkrat na dan popijete pol kozarca vode, kateri ste dodali eno čajno žličko medu in jabolčnega kisa ter žlico kalcijevega laktata. "


Več preberi v viru na http://www.ezdravje.si/si/etc/novice/?id=3644&v=novica


Tomark, 2002; 96 str.

Ni komentarjev: