6. junij 2008

Dario Cortese:NARAVNI KIS: vrste, priprava, uporaba

Knjiga naravni kis je zelo priljubljena, saj je doživela že 3.ponatis. Hkrati pa seveda priljubljenost naravno pridelanega kisa narašča. Kis je zelo pomemben v prehrani. Poznamo več vrst kisa: jabolčni, vinski, bezgov, meden, balzamični, kis iz sirotke. Kis ni enak kisu. Ne gre samo za razlike med vrstami kisa, ampak se tudi iste vrste kisa razlikujejo med seboj glede na način priprave: tako je na primer jabolčni kis polnovredno, zdravilno živilo ali pa le prazna tekočina. Na koncu avtor doda še recepte za solatne polivke, omake in marinade, pijače, vlaganje v kis, kis za zdravje in lepoto ter prgišče splošnih nasvetov o kisu.

Za kis Dario Cortese pravi, da je živa tekočina. V njem so rudnine, vitamini, encimi in druge bioaktivne snovi, ki so bistvenega pomena za normalno delovanje telesa in, kadar je potrebno, učinkujejo tudi zdravilno.

3. natis , Kmečki glas, 2005; 61 str.


Ni komentarjev: