6. junij 2008

Tatjana Angerer in Alois Angerer: JABOLČNI KIS: priprava, uporaba in zdravilna moč domačega jabolčnega kisa

O zdravilni moči kisa je pisal že pokojni pater Ašič na podlagi ljudskih zdravilskih izkušenj. Z malo truda si lahko jabolčni kis pripravimo sami in na sebi preizkusimo njegove blagodejne učinke. V knjigi bomo našli uporabne recepte in nasvete za različno uporabo jabolčnega kisa. "Knjiga opisuje pripravo, uporabo in zdravilno moč domačega jabolčnega kisa. Presenečeni boste nad uporabnostjo te enostavno in poceni narejene tekočine. Jabolčni kis med drugim pomaga blažiti vnetja, preganjati gripo, hujšati, blažiti opekline in glavobole, preprečevati izpadanje las in sivenje...

Jabolčni kis, zmešan z medom in vodo, je napitek, ki odpravlja številne težave z zdravjem in predvsem zdravje ohranja.

Jabolčni kis je tudi dobro znano, a malce pozabljeno čistilo, razkužilo in mehčalo, s katerim lahko odlično čistimo okenska stekla, pa seveda očala, keramične ploščice, pohištvo, izdelke iz medenine in aluminija, z jabolčnim kisom lahko osvežimo barve preprog in oblek.

Z jabolčnim kisom torej skrbimo za zdravje, za videz in hkrati tudi za okolje."

Vir: https://www.juliadoria.com/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=04160201&Artikel=175

Aurea press, 2001; 109 str.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Če ga spiješ 1dl zjutraj na tešče, lahko na prehlad v zimskih mesecih kar lepo pozabiš. Samo nikoli pretiravat!