5. junij 2010

Ilinka Todorovski in Petra Sovdat: VSA ŽIVLJENJA IGORJA BAVČARJA

Knjiga, ki jo morate prebrati, da se Vam bodo odprle oči. V tej knjigi ni prostora za naivnost. Avtorici pišeta podkrepljeno z viri. Enostavno grozljivo, kaj se dogaja v naši politiki. Še sploh če ste bili priča vsem tem levitvam posameznikov. Knjiga začne od začetka, "Kako je deček iz novomeškega oficirskega geta pristal v tacenski kadetski šoli, postal miličnik, ne da bi pred tem opravil vozniški izpit, nato slekel uniformo in se v policijske vrste vrnil kot minister, naposled pa sam končal pod drobnogledom kriminalistov?
Zakaj se je goreči marksist, ki se je v študentskem časopisu Tribuna in v mladinski organizaciji boril proti buržoaznemu zlu v obliki mercedesov in dnevnic, prelevil v razvpitega kapitalista, ki zaposluje policijo?
Kako se je rodil Igor z Roške, ki se je v visoko politiko pripeljal s pony expressom, iz nje pa odšel s prestižnim terenskim vozilom, rešenim stanovanjskim vprašanjem, pravljičnim posestvom, ribiškimi in lovskimi trofejami iz vsega sveta ter pregrešno drago zbirko zapestnih ur? Zakaj osamosvojitelju in vojnemu heroju nikoli ni uspelo sesti na premierski stol, zakaj so se nanj vedno lepile afere, zakaj se je razšel z Janezom Janšo in zakaj ga Janez Drnovšek ni izbral za kronskega princa v LDS? "

Kako je zašel v Istrabenz in postal njegov grobar, kaj bodo v Bavčarjevem tajkunskem imperiju odkrili kriminalisti. Nedvomno vam bo knjiga Vsa življenja Igorja Bavčarja odprla oči: tajkunstvo je le logično nadaljevanje vseh Bavčarjevih prejšnjih življenj.
Padli tajkun Igor Bavčar je imel še pred nekaj leti vse, kar imajo veliki: moč, denar in ugled. "


Priporočam tistim z dobrimi živci.
Ljubljana : Časnik Finance, 2009

Ni komentarjev: