7. junij 2011

dr. Susan E. Brown, Larry Triviere ml.: ALKALIZIRAJTE SE V PRAKSI

Kislinsko bazični priročnik, prehranski vodnik, s pomočjo, katerega lahko načrtujemo bolj zdravo prehrano. Nobena novost ni, da je bazično-kislinsko ravnovesje odločilnega pomena za naše zdravje. Zakisanost, ki jo prinaša naš način prehranjevanja pa povzroča različne zdravstvene tegobe in vodi v skrajnih primerih do smrtnonostnih bolezni kot je rak. Kislo okolje namreč omogoča npr. kandidi, da se prekomerno razrašča v telesu in nas s svojimi alfa izločki dobesedno zastruplja. Konec koncev pa je le majhna ph sprememba krvi za človeka že usodna.


Priročnik nam da konkretne napotke, kako si sami izmerimo ph urina in na podlagi tega sklepamo o stanju zakisanosti telesa. V zadnjem delu sledi preglednica živil, kako vpliva njihov zaužitje na kislinsko-bazično ravnovesje. Hrana je razredeljena na tisto, ki močno, zmerno ali rahlo zakisljuje ali alkalizira. Glede na naše zdravstveno stanje, se odločimo, koliko bazične hrane naše telo potrebuje. Pri hudi zakisanosti, naj bi bil naš jedilnik sestavljen do 80 % iz bazične hrane.


Telo, ki se hoče razkisati, potrebuje za to določene minerale in vitamine. Če jih ne prejme s hrano, jih črpa iz telesa ali kosti. Taka je demineralizacija kot je osteoporoza v resnici posledica zakisanosti telesa. V kolikor ne spremenimo svojih prehrambenih navad, nam tudi kalcijeve in magnezijeve tablete ne morejo pomagati, lahko le blažijo težave.


Preberite še: Alkalizirajte ali umrite avtorja A. Baroody Dr. Theodore .

Filargo Publishing, 2011, 181 str.

Ni komentarjev: