2. junij 2008

Peter Lorie: NOSTRADAMUS:TISOČLETJE IN ONKRAJ PREROKBE DO LETA 2016

Nostardamus oziroma njegove prerokbe burijo človeško domišljijo že od svojega nastanka dalje. V novejšem času je na to temo napisanih kakšnih 50 knjig, različnih kvalitet. Peter Lorie v osmih poglavjih svoje knjige razlaga Nostradamusove napovedi za čas od današnjih dni do leta 2016. To je čas prehoda iz obdobja Rib v obdobje Vodnarja. V nadaljnjih poglavjih knjige avtor razlaga, kako je Nostradamus predvidel različne vojne in propad komunizma, kaj usodnega se obeta Ameriki in Evropi, kako se bodo preoblikovale vere, religije in planet Zemlja, kakšna bo usoda angleške kraljeve družine, in - ali se bomo lahko pogovarjali z delfini."Telo, duša in razum so vsemogočni," pravi Nostradamus. Po njegovi prerokbi se bo človek naučil spremeniti pekel na zemlji v nebesa na zemlji in bo vladal nad obojim. Značilnost Vodnarjeve dobe je,da je to zlata doba, ko bo mir trajal 1000 let potem, ko se bo svet očistil strupa. To "čiščenje" se lahko dogodi v obliki aidsa, velikih vojn in svetovnih, naravnih ekoloških katastrof, ki utegnejo preoblikovati planet Zemlja. Vsekakor Lorie ni povedal za moje pojme nič novega, ampak pecej podobne razlage kot njegovi predhodniki. Še nekaj napovedanih dogodkov do leta 2016, ki jih j e interpretiral Peter Lorie: rodila se bonova vera, Amerika bo dobila predsednico (to bomo kmalu lahko preverili po koncu volitev), padec in propad katoliške duhovščine in veliki škandal v ameriški vladi.

"NOSTRADAMUS - Michel de Notre-dame, zdravnik, astrolog in veliki videc, bolj znan po latiniziranem imenu Nostradamus, je živel v južni Franciji pred več kot štiristo leti (1503-1566). Njegove Centurije (Stoletja) -napovedi v verzih (poleg Biblije največkrat prevedena in natisnjena knjiga) in druga besedila še vedno vznemirjajo svet, predvsem zato, ker se pogosto zelo približajo resničnim dogodkom. Časovno te prerokbe, kot jih mnogi imenujejo, segajo več stoletij v prihodnost. Njihova simbolika in skrivnostna zastrtost v izražanju pa zaposluje mnoge raziskovalce v zahodnem svetu. Za takšno izražanje je imel veliki videc, ki je med drugim deset let pred koncem življenja natančno napovedal čas in kraj svoje smrti, več razlogov, za katere zve bralec v epilogu h knjigi.

"Leta 1550 je napisal almanah, pod katerim se je prvič podpisal kot Nostradamus, ki je požel izjemen uspeh, zato se je odločil in začel pisati letne, polletne in četrtletne almanahe, v katerih se je skupaj nabralo vsaj 6338 prerokb dogodkov, od katerih se jih večina ni zgodila. Napisal je tudi najmanj 11 letnih koledarjev in se lotil pisanja 1000 kvartin, ki sestavljajo knjigo prerokb, po katerih slovi še danes. Danes vemo, da je Nostradamus pri napovedovanju prihodnosti združeval jasnovidna videnja z astrologijo. Zaradi strahu pred religijskimi fanatiki, je svoje prerokbe pisal v simboličnem jeziku, se igral z besedami in uporabljal izraze sposojene iz lokalnega narečja, grščine, latinščine in italijanščine. Tudi zato se je kasneje pogosto dogajalo, da so bili njegovi zapisi narobe razumljeni ali napačno citirani, še pogosteje pa so jih njegovi oboževalci tudi samovoljno spreminjali, da bi dokazali ‘pravilnosti’ njegovih navedb – še posebno za primere nedavnih ali posebno dramatičnih dogodkov."

Vir: http://www.cosmopolitan.si/astro/zanimivosti/nostradamus_napovedal_prihod_zlate_dobe-2351.aspx

in
http://nakupi.siol.net/izdelek.asp?idIzdelka=126955&idPodjetja=3&idKategorije=

Mladinska knjiga, 1994; 224 str.

Ni komentarjev: