27. avgust 2008

JUHE IN ENOLONČNICE

Uravnotežena mešana hrana, ki jo predstavljajo juhe in enolončnice zagotovo koristi zdravju sodobnega človeka.

Recepti v tej knjigi dokazujejo, da juhe in enolončnice lahko pripravimo na najrazličnejše načine. Pri pripravljanju okusnih juh in enolončnic igra posebno vlogo oseben okus in sposobnost, kako spraviti najraznovrstnejše osnovne sestavine "pod en pokrov". Prav pri juhah in enolončnicah lahko najbolje izkoristimo sezonsko ponudbo cenejših vrst zelenjave in drugih živil.

Poglavja iz knjige:
- okusne čiste juhe,
- najboljši jušni vložki,
- okusne zelenjavne kremne juhe,
- kremne juhe s pisanimi packami,
- dobrote iz enega lonca,
- enolončnice iz žit,
- hladne juhe za vroče poletje,
- sladke sadne juhe za sladokusce,
- jušna presenečenja za goste,
- juhe z vabljivo kapo,
- dišavna zelišča za juhe in enolončnice

P.S. Razne vegetarijanske recepte, recepte za ribje jedi in sladice najdete na spletni strani http://www.umetnostna-obrt.com/

Mladinska knjiga, 1991; 159 str.

Ni komentarjev: