27. avgust 2008

Norman W. Walker: SVEŽI ZELENJAVNI IN SADNI SOKOVI

Ljudje so se šele v zadnjih dveh stoletjih začeli zavedati,da je stanje človeškega telesa neločljivo povezano s kakovostjo hrane in tem, koliko ustreza potrebam telesa. Skrivnostno delovanje človeškega organizma postaja postopoma vse bolj razumljivo. Ravno tako spoznavao, kako telo uproablja minerale in vitamine, ki so sestavni del hrane.

Tako strokovanjki kot tudi laiki se čedalje bolj zavedajo vrednosti svežih zelenjavnih in sadnih sokov. Taki sokovi so zelo učinkoviti, ker se ta tekoča hrana, potem ko smo mineralne sestavine in setilirano vodo ločili od vlaknin, prebavi že v nekaj minutah. Drugače pa zahtevajo prebavni procesi velik očasa in napora - tudi po več ur - da bi ločili mineralne sestavine od vlaknin.

Knjiga nam ponuja odgovor na vprašanje, kateri sokovi so najbolj primerni za določene bolezni, hkrati pa nam podaja pregled sokov, njihovo uporabo in učinke.

Tako v knjigi najdemo lucernin sok, belušev sok, korenčkov sok, kumarični sok, regratov sok, krompirjev sok, peteršiljev sok, česnov sok, sok endivije itd.

O avtorju

Avtor knjige, doktor znanosti, je bil eden najpomembnejših zdravilcev in učiteljev naravnega življenja v našem stoletju. Svoje dolgo življenje je posvetil zdravilskemu in prosvetiteljskemu delu z ljudmi, raziskovalnemu delu v svojem laboratoriju in pisanju.
V svojih delih je opisal svojo pot do sijočega zdravja, energije in živahnosti, ki jih je ohranil do starosti 110 let. Stari rek, da lahko najbolj zaupamo zdravniku, ki je najprej ozdravil sebe, najbrž še zmeraj velja. Tak zdravnik lahko priporoči načine zdravljenja z avtoriteto svoje izkušnje, ki nadgrajuje njegovo teoretično znanje. Zaradi življenjske izkušnje se poslanstvu posveti zelo predano in zaradi prestanega trpljenja lahko bolnike resnično razume.

Aura, 2006; 176 str.

Ni komentarjev: