22. januar 2012

F. Batmanghelidj, dr.med.: TELO KLIČE PO VODI


Dr. F: Batmanghelidj se je rodil v Teheranu, Iranu leta 1931. Študiral je v Londonu na eni izmed priznanih medicinskih fakultet. Vrnil se je v Iran, kjer je gradil dobrodelni znanstveni center, a ga je revolucionarna iranska vlada zaprla in obsodila na smrt (1979). V zaporu si je rešil življenje z zdravljenjem bolnikov s sredstvi, ki jih je imel na razpolago. Tako je dodobra testiral zdravilne učinke vode. V zaporu je pisal članke. Članke o zdravljenju peptičen razjede z vodo, mu je rešil življenje. Objavljen je bil šele leta 1982, ko so ga izpustili iz je pobegnil v Ameriko, kjer je svoje življenje posvetil temu, da bi uradna medicina spremenila vzorec zdravljenja s kemičnimi zdravili in najprej preverila, če morda težave bolnika ne izhajajo iz dehidracije.

Med najbolj pogoste zablode, ki so posledica dehidracije bolezni, pravi avtor, da so: dispeptična in kolitična bolečina, bolečina lažnega vnetja slepiča, haiatusna hernija, bolečine pri revmatoidnem artritisu, bolečine v križu, vratne bolečine, bolečine pri angini pektoris, glavoboli in migrene, stres in depresija, visok krvni tlak in holesterol, čezmerna telesna teža, astma in alergije, sladkorna bolezen. Kot najbolj šokantna pa je njegova teorija, da aids ni virusna ampak presnovna bolezen.

Stane vas nič, če poskusite. Popijte 2 in pol litra vode na dan. Po dva kozarca pol ure pred obrokom, ter kozarec 2 in pol uri po obroku. Manjkajočo količino spijte pred spanjem. Stanje bi se vam moralo hitro popraviti. Če opazite otekanje, preidite na postopno povečevanje količine. Ko ste na predpisani količini vode, poskrbite, da zaužijte za cca 3 g soli več kot običajno, da se vzpostavi ravnovesje vode v telesu. Voda bo naredila v telesu največ koristi, če se bo v njem zadržala cca 1 uro, preden se bo izločila s toksičnimi snovmi. Da pijemo dovolj vode kaže barva urina, ki mora biti svetlo rumen ali celo brezbarven. Pri okvarah ledvic, se sproti posvetujete z zdravnikom.

Ara, 2000; 251 str.

Ni komentarjev: